12 lipnja 2010

GUTAJ HRVATSKO

U početku su ih zvali pederima. Nomenklatura su brzo promijenila, te su postali homoseksualci, a onda LGBT zajednicom kao akronimom (skraćenicom) za šaroliko, spolno i rodno nedoraslo i nedefinirano društvo lezbijki, geyeva, biseksualaca i transvestita. Kao i prethodnih godina, i ovog lipnja punit će medijski prostor svojom poznatom šetnjom zagrebačkim ulicama poznatom kao parada ponosa. Ono, čime će zasigurno ove godine plijeniti pozornost je slogan: Hrvatska to može progutati.

LGBT-ovci, smatrajući valjda, da ovaj narod zadnjih godina dovoljno ne guta, nude mu svoju dozu sredstava za gutanje, valjda kao sedativ i nadu. Zanimljivo je, da su u tome dobili i podršku predsjednika države, a oni mu uzvratili jednako srdačno, darivajući ga svojim bedževima i majicama.

Homoseksualci kao rijetko koja društvena skupina zadnjih godina iskazuje neprimjerenu agresivnost u promicanju svojeg tobožnjeg životnog svjetonazora, koji se po prirodi stvari ipak ne može odmaknuti od analne regije. Udovoljavajući im, po njihovoj mjeri već su skrojeni neki zakoni u Hrvatskom saboru. Ali, frustracija im je i dalje ostala. Usput, čineći novu iracionalnu spolnu populacijsku podjelu na homo i hetero, u ovim drugima obično prepoznaju okorjele (homo)fobiste. A fobija je bolest. I dođosmo do zamjene teza, na homoseksualni način.

Prostori u kojima živimo nisu oskudijevali totalitarnim režimima. Bez obzira na njihovu želju da nam kroje sudbine do najsitnijih detalja, nije mi poznato, da su ulazili u spavaće sobe namećući bilo kome, bilo kakav spolni izričaj. To je sloboda svakog pojedinca. Zato čudi, da u vremenu demokracije i širokih sloboda, LGBT zajednica se osjeća neshvaćenom. Ili oni doista, svoje kukavičje jaje, žele nametnuti kao novu ideologiju ili moralni standard?

U vremenima inflacije svih mogućih prava koja su nas i dovela do moralne i društvene katastrofe, riječ vrijednost još uvijek je društveni podstanar. U dvojbi prava ili pomodarstva i bahatosti LGPT zajednice s jedne i vrijednosti obitelji u društvu s druge strane ne bi trebalo biti dileme. To bi trebao jasno prepoznati i reći i predsjednik države.

Nema komentara: