03 ožujka 2010

DEFIBRILATOR

Iskreno me ganula ljubav i zahvalnost jedne orahovčanke koja je svome gradu oporučno ostavila defibrilator, uređaj s oživljavanje pacijenata strujnim udarima do 500 W. Dar, obmotan velikom mašnom s natpisom Gorenje, orahovačkom gradonačelniku Doku, predao je gospođin sin iz Slovenije.

Javnost je nakratko bila zbunjena misleći da je dar, kako bi i priličilo, primio dok-doktor. No, nije tako. Gradonačelnik svoj pick name, naime, ne vuče od doktor, nego od poznatog revolveraša «Doc»Hollidaya. Jednako kao što se naš Roki nadahnjuje mišićavim snagatarom Rocky Marcianom, a virovitički Jubito se kiti kao Kiro Vepar, od kada je zbog veprića generala Markača otpratio u nizozemski zatvor.

Na dan primopredaje defibrilatora procurilo je nezadovoljstvo nizozemskih prodavačica ljubavi iz ulica crvenih svjetiljki. Javno su tražile da im se uredi opreme s navedenim napravama. Vođene tržišnim instiktom, zaključile su da bi defibrilatori mogli spasiti pokojeg, viagrom napaljenog umirućeg klijenta, i na taj način ih nastaviti s biološkim i financijskim ižmikavanjem. Biznis je biznis.

S obzirom da županijsko zdravstvo, poznato mi je, ima dovoljan broj svojih defibrilatora, pojavila se u javnosti izvrsna ideja.

Slovenija i Nizozemska, poznata je stvar, glavni su kočničari našem ulasku u EU. Dok su gospodarske i ine aktivnosti u našim županijskim gradovima u fazi umirućih hropaca (defibrilatori tu ne pomažu!), zašto neiskorištene gradonačelnike ne iskoristiti sa moguću korisnu vanjskopolitičku aktivnost. Jedna posjeta Nizozemskoj s defibrilatorom u Gorenje mašni i njegovo darivanje sirotim prodavačicama, dodatno bi osnažilo slovensko-hrvatsko-nizozemsko prijateljstvo. I ubrzalo naš put u EU. Ukoliko ga, naravno ne zakrči sve brojnija mehanizacija ljutitih seljaka.

Zato Docu, Vepru i Rocky, iskradite se, i obradujte nizozemske cure. One vole mišićave revolveraše, osobito one s defebrilatorom.

Nema komentara: