14 travnja 2010

KANITE SE NAŠIH GUZA

Mlada, lijepa, preplanula guza sjela je na želuce nekolicini uvaženih dama. Na svoju žgaravicu javno su se požalile. Damska gadljivost mi je potpuno razumljiva, jer, radi se o rijetkim, čistokrvnim puritankama, ćudorednim biserima, neposredno izšetalih iz male ženske kartuzije.
A dokona nacija po običaju, dala se u plebiscitarno, što javno, što tajno, izjašnjavanje. I sam to činim, istina, s ponešto razumljive nelagode, te se priklanjam razumnoj većini. Jednostavno, činjenice su me natjerale. Neke od njih ću i navesti, nadam se da će i one olakšati damsku bol.
Lijepa stražnjica rezultat je sistematskog i napornog rada. A on se mora cijeniti. Pomno je klesana u biranim teretanama i natapana obilnim količinama znoja. A usput, preskočila je mnoge slasne obroke.
Ideal je svih, koji barem malo drže do sebe. A kuda ćemo, ako izgubimo još ideale? Naciji treba optimizam.
Tek oskudno odjenuta i slobodna guza uskladištit će dovoljne količine vitamina D i kalcija te ojačati arhitekturu i još graciozniji hod njenih nositeljica. Intenzitet njene osunčanosti simbol je popularne helioterapije.
Guzama se završavaju fakulteti, a ne glavama, kako se obično misli. A cilj nam je država znanja.
Tomu bih pridodao i svoje profesionalno iskustvo. Uvijek mi se isplatila, kroz vidljiv osjećaj zadovoljstva, primjereno pohvaljena ljepota.
I zato sam za guzu. Jer utjelovljuje rad, ljepotu, zdravlje, znanje i slobodu.
Na koncu da se vratim žgaravici. Navedena damska žgaravica spada u skupinu tzv. žgaravica napuhanih ega. Tu nije potrebna farmakološka terapija. Potrebno je samo lagano ispuhavanje navedene nemani. U ovome slučaju, ono će vjerojatno odpiriti i «sablažnjivu» guzu. Žgaravica će definitivno nestati.

Nema komentara: